We hopen dat je blij en verrast werd van onze brownies en de persoonlijke boodschap op de kaart.

Ingrediënten en allergenen
Goed om te weten is dat onze brownies niet glutenvrij zijn en de brownies kunnen sporen van noten bevatten. Wil je weten wat er verder wel en niet in zit? Kijk op www.browniesenco.nl en klik in de shop op de betreffende browniesoort. Onder de productfoto staan de ingrediënten en allergenen.

Serveertemperatuur
De brownies zijn het lekkerst als ze koel en stevig zijn. Zijn ze tijdens hun reis als brievenbus cadeautje wat zacht geworden, leg ze dan een tijdje in de koelkast.

Koelen na aankomst
Het zacht worden is de reden dat in de zomer op de doos staat ‘Koelen na aankomst’. Dat heeft dus niets met bederfelijkheid te maken, maar met de manier waarop ze het lekkerst gegeten worden.

Houdbaarheidsdatum
De houdbaarheidsdatum is een tenminste-houdbaar-tot-datum. Dat wil zeggen dat wij garanderen dat de brownies goed zijn tot tenminste deze datum en mits ze de reis op een normale manier hebben gemaakt.

Voor de brownies geldt dat ze negen tot tien dagen voor de t-h-t-datum gebakken zijn en acht dagen ervoor verzonden. PostNL bezorgt ze meestal één dag nadat wij ze verzonden hebben. Zijn de brownies toch langer onderweg geweest en ogen ze wat bleek en droog? Haal de smaak en structuur dan weer op door ze maximaal 5 seconden in de magnetron te verwarmen (extreem kort dus).

Invriezen
Tussen de bak- en verzenddatum worden de brownies ingevroren. Nog eens invriezen kan, maar zal de brownies – afhankelijk van de soort – wat plakkeriger of juist droger maken.

Minibrownies
Zijn er meer mensen dan er brownies in de doos zitten? Of lijken ze je te groot? Snij ze dan met een glad mes nog een keer doormidden. Het ziet er mooi uit als je de brownies op een schotel nonchalant op elkaar stapelt.