Brownies & Co

Wat is de oorsprong van de brownie?

Chocolade brownies opgestapeld Brownies & Co

De Brownie vindt zijn oorsprong in Amerika om precies te zijn in de staat Chicago in het jaartal 1893. Een van de geruchten die rondgaan over het ontstaan van de brownie is dat een Kok in Het Palmer House Hotel het verzoek kreeg om een dessert te maken, wat kleiner zou zijn dan een stukje cake en makkelijk vanuit de hand gegeten kon worden. 
 
De eerste brownie die hij toen bereide bestond uit chocolade, boter, suiker, cakemeel, eieren en walnoten met een glazuur van abrikoos. Het leuke is dat het hotel vandaag nog steeds dit type brownie serveert onder de naam ‘The Palmer House Brownie’.

De eerste vermelding

In het boek The Boston Cooking School Cook Book in 1896 kwam voor het eerst de naam Brownie naar voren. Overigens ging het niet over een chocolade cakeje, maar een heel ander recept. In de uitgave van 1906 werd de brownie in hetzelfde boek vermeld zoals we hem vandaag de dag kennen. 
 
Daaropvolgend kwam in 1907 het brownie recept in de Bangor Brownies uit. Deze had een rijkere chocoladesmaak en kwam een stuk dichter in de buurt van de brownies die we vandaag de dag kennen. 
 
Als we kijken naar de vermeldingen, kunnen we ervan uitgaan dat de brownie rond het jaar 1900 is ontstaan. 

De naam Brownie

Hoe de brownie aan zijn naam komt is tot op de dag van vandaag onbekend. Er wordt gedacht dat de naam komt uit een kinderboek uit 1887 van Palmer Cox, waar hij denkbeeldige kleine figuurtjes brownies noemde. 

Chocolade

Zonder chocolade, geen brownie. Een goede brownie bestaat uit pure chocolade met een hoog cacao gehalte. The Perfect Brownie van Brownies & Co zijn gemaakt van pure Fairtrade Callebaut chocolade.
 
Deze chocoladeproducent staat in nauw contact met de cacaoboeren, waardoor de chocolade helemaal kan worden getraceerd tot de boer die de cacao heeft verbouwd. Zo weten wij dat de boeren werken onder duurzame en gezonde arbeidsomstandigheden en een eerlijke prijs krijgen voor hun producten.  
 
Bovendien verwerkt Callebaut de chocolade op de ambachtelijke Belgische wijze, en dit proefje. Het is niet voor niets dat klanten ons beoordelen met een 9,6!

Proeven

Ervaar de The Perfect Brownie van Brownies & Co zelf en bestel deze via de onderstaande button.